Coagulanten

Door middel van coagulanten worden colloïdale met een negatieve lading in het te behandelen water geneutraliseerd en “ontkleefd”.  De mini deeltjes klonteren samen, vergroten en kunnen daardoor eenvoudig uit het water verwijderd worden. Omnial biedt een groot aantal verschillende coagulanten onder de naam ECOTEX.

Deze producten worden voornamelijk ingezet in verfspuitcabines met watergordijn en zijn bij uitstek geschikt voor de ontkleving van oplosmiddelen houdende verven en lakken.

Ontkleefde lakslib van oplosmiddelen houdende lakken hebben zeer de neiging tot floteren en is bij uitstek geschikt om met een Omnial flotatie unit uit het omloopwater verwijderd te worden.

“Uw specialist in
afvalwaterbehandeling”

Toepassing:
ECOTEX Medio 4 GET is een coaguleringsproduct voor zeer moeilijk te ontkleven oplosmiddel houdende lakken met flotatie eisende toevoegingen.
Alle klassieke oplosmiddel houdende lakken, zoals alkyd/melaminehars-inbrandlakken, polyester inbrandlakken, 2K-en 1K Polyurethaanlakken, 2K- en 1K- Epoxyharsen, acrylaatlakken, enz., worden voortreffelijk ontkleefd.
De gecoaguleerde lak floteert, is ontkleefd en kan met de hand of mechanisch met een flotatie-unit verwijderd worden.

Eigenschappen en voordelen.

  • Geschikt voor ALLE types oplosmiddelen houdende lakken-verven
  • Zeer lage dosering, afgestemd op de “lak overspray”.
  • Geen verklevingen meer in leidingen, pompen en nozzles.
  • Grote verlenging van standtijd cabine water, dus

Grote vermindering van onderhoudswerkzaamheden.

Vragen? Neem contact met ons op

    captcha

    Voer aub de CAPTCHA code hierboven in en druk op “Verzenden”