Elektroflotatie

Capaciteit van 20 liter tot 1000 liter/min

Elektrolyse is een proces waarbij elektrische energie verandert in chemische energie. Dit proces vindt plaats in een elektrolyt, een waterige oplossing of een smeltend zout dat ionen de mogelijkheid geeft om tussen twee elektroden te bewegen. Het elektrolyt is de verbinding tussen twee elektroden die door een directe stroom met elkaar verbonden zijn.
Als je een elektrische stroom aanbrengt, begeven de positieve ionen zich naar de kathode, terwijl de negatieve ionen naar de anode gaan.
Bij de elektroden wordt het aantal elektroden verminderd en worden de anionen geoxideerd.

Proces omschrijving
Het afvalwater wordt gezuiverd volgens de elektroflotatie techniek. Het afvalwater wordt met behulp van een membraanpomp in de reactor ruimte gepompt. De reactor ruimte staan 4 stalen (katode) en 4 aluminium (anode) platen, dit zijn de elektroden. In de reactor vindt met behulp van een grote gelijkstroom tussen de elektroden (elektrolyse) een ontleding van het water plaats, waarbij kleine gas belletjes vrij komen.
De zuurstof die zich in de belletjes bevindt, oxideert vervolgens uiterst intensief op de elektroden en met de aanwezige verontreiniging. De geoxideerde afvalstoffen gaan op hun beurt een verbinding aan met opgeloste ijzer- en aluminiumdeeltjes waardoor vlokvorming ontstaat. Deze vlokken vormen een dikke schuimlaag die boven in de reactor gaat drijven.

Door het doseren van zout wordt de geleidbaarheid in de reactor gecorrigeerd. De schuimlaag en het water vallen over het scheidingsschot in het uitvlok bekken. Het mengsel wordt vervolgens door een filterpers gepompt voor ontwatering, waarbij de vlokken in de filters achterblijven en het water wordt afgevoerd naar het riool.
Als deze filterpers vol is wordt deze eerst met perslucht, hierdoor ontstaat er een droge koek.
Het filter wordt uit elkaar gereden waarna de koek éénvoudig kan worden verwijderd.
De te verwijderen hoeveelheid afvalstof (koek) is in verhouding tot uw afvalwater vrij gering < 2.0 %.

“Uw specialist in
afvalwaterbehandeling”

 • Reactor / uit vlokbekken van PP afm. 1000 L x 500 B x 1000 H mm met leiding werk van PP
 •  Besturingskast afm. 600x350x1520 voorzien van een Siemens S7 PLC besturing en een OP7 bedieningspaneel, stroom en spanning uitlezing, ventielen pneumatiek voor membraanpompen, de gelijkrichter en de schema’s van de kast.
 • Een verzinkt frame waarop de reactor / uitvlok bekken en de besturingskast zijn gemonteerd
  afm. 800×1600.
 • Een zout dosering unit, Alldos op een 60 liter doseervat.
 • Filterpers unit voorzien van 12 platen.

Vragen? Neem contact met ons op

  captcha

  Voer aub de CAPTCHA code hierboven in en druk op “Verzenden”